Ben biraz fazla firinda bekletigimden cok kizArdi ama bole bile cok guzel oldu
Malzemeleri
4adet patates
1adet sogan
350 gr kiyma
sıvıyağ
1 yemek kasigi tereyağ
nane,karabiber,kekik,pulbiber
2 cay kaşığı tuZ
1.5 yemek kasigi salca
Besamel Sos
2 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 yemek kaşığı un
YAPILISI
1.patatesler kup kup dogranir
2.Soganlar erimis tereyag ve sıvı yagin icine atilir birazcik kavrulur.
3. Icerisine kiyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
4 . Ilik su ile salca ve baharatlar karıştırılır.
5. Patealerle birlikte salcali sos katilir.
6. Patatealer hafif yumusayana kadar pişirilir.
7. Biraz sulu kalacak sekilde ocagin alti kapatilir.
8. Besamel sos icinde yumurta, un ve yogurdu karistiriyorUZ.
9. Cam tepsiye sıcak karisim dokulur uzerine eşit sekilde besamal sos yayilir.
10. Önceden ısıtılmış 180 C firinda uzeri kizarana kadar pişirilir.
Sicak servis yapilir afiyett olsun :)
Patatesler kup kup dogranir
Salcali sos hazırlanır
Sogan kiyma ve yag kavrulur
Patates ve salcali sos eklenir
Beşamel soa hazırlanır
Sicak karışımın uzerine dokulerek firina verilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder